En lærer observert med Hubbleteleskop!

Denne har jeg fått tillatelse til å skrive om her på bloggen, og den er så god at jeg bare må bringe den videre. Navnet på bloggen her er virkelig dekkende sett fra både den ene og den andre synsvinkelen viser det seg. Her er det lille opptrinnet som gjør at denne ene læreren burde vært forgylt og klonet:

En masterstudent intervjuet en lærer i forbindelse med masteroppgaven sin. Det eneste læreren visste fra før var at studenten skulle spørre om tilpasset opplæring. Studenten visste ingenting om elevgruppen hennes, det var helt «nøytralt» på alle måter. Halvveis inne i intervjuet, når studenten dreier samtalen over på «sterke» elever, sier læreren uoppfordret: «Jeg har en jente i klassen min. Hun er så utrolig faglig sterk. Det er fascinerende, jeg har aldri vært borti noe lignende. Hun er helt på en annen planet»

Hva skal jeg si? Dette er trolig en lærer som kan møte sine elever der de er. Dersom man blir møtt og sett, så er også sjansen større for at man viser hvem man er og hva man kan. Denne læreren har sett eleven, og der gjennom sine briller, trolig kraftige som et Hubbleteleskop, har læreren skuet helt ut til den andre planeten eleven hennes befant seg på. Følelsen av å være annerledes sitter ikke bare i hodet hos barnet som føler som annerledes, annerledesheten merkes av andre, både lærere og medelever, men ikke alle klarer å sette ord på hva denne annerledesheten er. På noen virker den skremmende, andre liker å sykeliggjøre denne annerledesheten, mens noen få, som denne læreren beskriver barnet som fascinerende og ser på det hele med undring og nysgjerrighet. Jeg håper denne læreren også har metoder og pågangsmot slik at hun kan gi denne eleven undervisning som strekker seg rekker videre enn både denne og en annen planet og som tar henne gjennom solsystemet og videre ut i verdensrommet, og at internasjonale restriksjoner og sorte hull som herjer en del skoler og lærerrom ikke begrenser romfarten. Det fortjener dette lille fascinerende romvesenet fra den andre planeten og hennes lærer, astronomen 😉

Om Hubble Bubble

en må se utover for å forstå det en ser innover, og en må se innover for å forstå det en ser utover

Én kommentar

  1. Cecilie

    hehe, likte den 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: