Spørretimen i Stortinget i dag, 16.mai

I dag, i Stortingets spørretime kl.10,  vil Høyres skolepolitiske talskvinne, Elisabeth Aspaker, ta opp tema høyt begavede barns rettigheter til kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Bakgrunnen er et unntak fra regelene om at alle barn, uansett årsaken til utfordringene, skal få en individuell saksbehandling om hvorvidt de trenger spesialundervisning eller ikke. Dette unntaket ble først fremstatt i Odelstingsproposisjon 46 (1997-98):

Elevar som har føresetnader for å lære raskare og meir enn gjennomsnittet, har ikkje rettar etter kapittel 5 i lovutkastet. Men særleg evnerike elevar er omfatta av det generelle målet om elevtilpassa opplæring, jf. § 1-2 femte leddet i lovutkastet. I den grad den ordinære opplæringssituasjonen gir rom for det, må ein derfor også sikre dei særlege føresetnadene og behova til desse elevane.

Foreningen Lykkelige barn har invitert til pressemøte på Løvebakken etter spørretimen, så har du ledig tid og befinner deg i nærheten, så møt opp! Tilstede fra Lykkelige barn er leder, presseansvarlig, et par foreldre og et par barn som har følt dette unntaket på kroppen. Møt opp og støtt dem, og så får vi håpe Kristin Halvorsen har mot nok til å stille og se «nerdene» som hun kaller dem i øynene og lytte til hva de har å si.  Jeg krysse fingrene og kommer tilbake med mer om denne saken.


Om Hubble Bubble

en må se utover for å forstå det en ser innover, og en må se innover for å forstå det en ser utover

Én kommentar

  1. Tilbaketråkk: Smarte barn, dum skole | Mandagsmor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: