Bak bloggen

«fra en annen planet» – skrives i smug, godt skjult fra Jantelovens lange arm. Gjemt bak pc-skjermen skjuler det seg en skribent med bakgrunn fra undervisning i grunnskole, videregående skole og høgskole. Skribentens mange fagområder løper fra realfag, via nordisk språk til humanoria og samfunnsvitenskap.  Foreldrerollen er nok likevel den største kilden og inspirasjonen til kunnskap, ettersom den har pirret interessen for høyt begavede barn og voksne. I dag arbeider jeg med mennesker som er i livssituasjoner som er svært vanskelig å takle, og det har lært meg å møte mennesker der de er. Alle mennesker fortjener å bli sett, hørt og møtt der de er og som den de er. Det er dette det dreier seg om i denne bloggen også, å bli sett, hørt og møtt for den man er. Dessverre er ikke dette en selvfølge for høyt begavede barn i dag, mange føler seg fremmedgjort, vingeklippet, misforstått og mistenkeliggjort. Derfor er jeg nå en av flere som skriver om tema for å øke oppmerksomheten rundt disse barna, noen av dem var barn for lenge siden og er i dag voksne, andre er barn  i dag og vil bli fremtidens voksne.  Barndommen har vi med oss videre i livene våre.

  1. «Barndommen er med oss hele livet» – veldig godt sagt!
    Jeg gleder meg til å bli kjent med bloggen din. Temaet er spennende og uvanlig, så jeg regner med å lære en god del gjennom innleggene dine.

  2. Jeg kommer også fra en annen planet. Har alltid vært oppegående, virksom og landet på beina, helt til for etpar måneder siden. Er nå i slutten av 30-årene, og har gått på en metal kjempesmell, og er innlagt på psykiatrisk. Psykiatrien er ikke istand til å hjelpe meg, ser det ut til, da blant annet ordet intelligens er et fy-ord. For ikke snakke om IQ. Dét er tabu. Sånt snakker vi ikke om.

    I min desperate søken på nettet fant jeg din blogg, og vil takke. Det har tatt meg mange, mange år å begynne å tenke tanken på at jeg muligens kunne tenkes å være begavet. Jeg har alltid følt meg dum. Vi kan kanskje si at jeg var en av de barna som kom fra en annen planet, og nå sitter jeg som voksen og betaler for det; med renter.

    Jeg startet en blogg om dette – hvordan en liten alien nå sitter i saksa, og er mer fremmed for verden og seg selv enn noen gang før. Og med et lønnlig håp om at noen vil lese den.

    • 🙂 Takk, det er veldig godt å få tilbakemeldinger på gjenkjennelse i bloggen. Jeg vet vi er mange der ute som har vært barn en gang og som har blitt voksne uten å ha funnet oss selv en beboelig planet. Det har vært litt labert med publieringer i det siste her, men jeg er undervegs med en del halvferdig innlegg. Driver litt kompetanseheving her, så det har blitt litt lite tid til å få ord ut – de fleste går inn om dagen 🙂 Jeg kommer sterkere tilbake, i mellomtiden er det flott å se at mine innlegg holder seg over tid også. Det er stadig nye lesere innom og det setter jeg veldig stor pris på. Takk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s