Fra en annen planet

Dette er en blogg om høyt begavede barn. Jeg ønsker gjennom denne bloggen å øke kunnskapen om og bevisstheten rundt den gruppen barn vi kaller høyt begavede barn. Bakgrunnen for navnet på bloggen er et utsagn som går igjen hos mange av de høyt begavede barna når de skal beskrive sin hverdag. Mange av de høyt begavede barna sier at de føler det som om de kommer fra en annen planet. De føler seg fremmede sammen med andre barn, og de føler at de ikke blir forstått og sett som den de er, verken av barn eller voksne. På engelsk har man tilsvarende fenomen, der bruker de det treffende begrepet  «alienation».  Denne fremmedheten og følelsen av å være annerledes er for mange til å ta og føle på allerede fra barnehagealder og mange har med seg denne følelsen inn i voksen alder i møte med andre mennesker.

Gjennom denne bloggen ønsker jeg å gjøre dette mer begripelig. Hva er det som skaper denne fremmedgjøringen, for den er tosidig. Ikke bare føler disse barna seg som fremmede og annerledes, men de oppfattes også som sære og merkelige både av voksne og andre barn. Det er slik disse barna er, og mitt fokus er at dette må man anerkjenne, akseptere og forsøke å forstå, heller enn å gjøre mange og mislykkede forsøk på å få disse barna til å bli jordboere. Noen av disse små «aliens» har nesten ekstreme sosiale ferdigheter som gjør at de blir tatt for å være jordboere, og har dette som sin absolutte styrke, det å bli best på å være vanlig. De fleste andre av de små fremmede, eller «de små X-men», som en mamma så bra skildret dem, har denne ekstreme egenskapen og må lære seg å takle en tilværelse som ufrivillig jordboer uten kjennskap til at det er flere små fremmede som rusler rundt og som føler seg like mye som tilskuer til livet som dem selv.

NB!

Bildene i denne bloggen er enten tatt av meg selv, eller er funnet på nettet merket godkjent for bruk og deling eller godkjenning er hentet inn fra direkte fra fotografen selv. Videre bruk av bilder fra bloggen min er ikke tillatt med mindre jeg har gitt tillatelse direkte.

  1. Tilbaketråkk: Å ønske seg noe annet, – og en god uttallelse fra Kjell Skogen (UiO) | Krumelurebloggen

  2. overexcitable

    Bloggen din har fått så grusomt liten skrift!
    Skriftstørrelsen kan ikke være større en 6 punkter, og det gjør det vanskelig å lese. Har du gjort denne endringen bevisst?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s